Søk

Utvikler nytt kabelsystem for landstrømanlegg for cruisebåter

Rosenberg Worley AS og Sea-Electric AS er sammen om prosjektet som nå kan få støtte gjennom Innovasjonsrammen 2019 etter søknad gjennom klyngen.


Rosenberg Worley AS og Sea-Electric AS er sammen om prosjektet, som inngår i et konsept for installasjon av høyspent landstrømanlegg for skip. På bildet er daglig leder Kjetil Andersen i Sea-Electric AS (t.v.) og business spesialist Knut Høiland i Rosenberg Worley AS.

Smart Cable Well heter prosjektet. I korte trekk handler det om utvikling av en skjult kabel i kabeltrommel under kaien for tilkobling av høyspent landstrøm til for eksempel cruisebåter. Cruisebåter krever høyspent strøm for å betjene strømbehovet ombord uten utslipp av skadelige klimagasser. Dagens løsning med kabelvogn på kaien er både kostbar og har tekniske svakheter.


Rosenberg Worley AS skal stå for engineering, design, produksjon og installasjon av produktet. Sea-Electric AS står for teknologi og er patent-eier, samt deltar i engineering- og designarbeidet.


Målet med prosjektet er å utvikle et produkt som er bedre og billigere enn det som er på markedet i dag. Produktet er tenkt å inngå som del av et konsept for installasjon av høyspent for landstrømanlegg. Ved at anlegget er skjult under kaien, frigjør det plass på i tillegg til at kaien ser bedre ut.


Søknaden om støtte gjennom Innovasjonsrammen ble sendt inn via klyngen Norwegian Energy Solutions.


I vurderingen av søknadene ble det både lagt vekt på prosjektets forankring i klyngens egen strategi, prosjektets nyhetsverdi/innovasjonsgrad, bærekraft og

gjennomføringsevne. Prosjektene som kvalifiserte til støtte, måtte være i en tidlig fase av en innovasjonsprosessen og basert på et reelt samarbeid mellom to eller flere bedrifter med komplementær kompetanse.


Et høyspent landstrømanlegg for cruisebåter vil redusere utslippet av skadelige klimagasser.34 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle