Søk

Utlysning fra EUs Innovation Fund

EU sitt Innovation Fund-program har nylig publisert en utlysning for småskalaprosjekter innen energi. Det bør være av interesse for flere bedrifter og innovative start-ups i NES.

Illustrasjonsfoto: iStock

Den første utlysningen dreier seg om å finansiere innovative ren-energi og rene industriprosjekter, som skal bidra til Europas omstilling til klimanøytralitet. Utlysningen har et bredt omfang, og er åpen for mange forskjellige typer rene teknologiprosjekter.


100 millioner Euro

Det skal deles ut til sammen 100 millioner euro pluss prosjektutviklingshjelp. Utlysningen er åpen for småskalaprosjekter innen følgende områder:

Energiintensive industrier, inkludert CCUS, fornybar energi, energilagring, erstatningsprodukter (substitute products) og sektorovergripende prosjekter.


Støtten kan gis til enkeltselskaper eller konsortier. Støtten gis som tilskudd, og maksimal støtte per prosjekt er 60 prosent av kapitalkostanden. Kapitalkostandene skal være mellom 2,5 og 7,5 millioner euro.


Prosjekter vil bli valgt ut fra fem tildelingskriterier:

  • Unngå klimagassutslipp

  • Kostnadseffektivitet

  • Prosjektets modenhet

  • Innvoasjonsgrad

  • Skalerbarhet


Fristen for å søke er 10. mars 2021 kl. 17.00, og portalen for å søke åpner snart. Søknadsprosessen er forenklet, og består av bare ett trinn.


For mer informasjon Informasjon om utlysningen finner du her. All nødvendig informasjon og dokumentasjon finnes på Innovation Fund sin Funding & Tenders Portal, inkludert utlysningsteksten og søknadsskjemaet.

24 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle