Søk

Studenter ønsker seg bedriftspraksis


Kotryna Fjetland (t.v.) presenterte YPB og ønsket om å få til en ordning med praksis i bedrifter for studenter innen tekniske fag ved UiS.

NES Young Professional Board ønsker en ordning der studenter innen tekniske fag, kan ha praksis i relevante bedrifter som en del av studiene på UiS.


Leder for Young Professional Board (YPB), Kotryna Fjetland, tok saken opp i styremøtet i NES forrige uke. Hun fortalte styret om YPB og bakgrunnen for ønsket om praksis som en del av studiene.


– Vi ønsker å få studentene mer praktisk rettet. Jeg tror UiS kanskje er det studiestedet der folk er ivrigst etter å komme ut i jobb. Internship eller praksis i bedriftene i løpet av studietiden vil være en kick-start i forhold til det. I tillegg vil bedriftene tjene på å få inn unge folk som er veldig engasjerte, og som kan stille kritiske spørsmål og komme med nye idéer, sa Fjetland.


Hun fortalte at mange går rett fra videregående til bachelorutdanning og deretter direkte over på masterstudier uten at de får praksis innenfor det området de studerer. Det gir «boksmarte» studenter som er ivrige, men som savner den praktiske erfaringen som et internship vil gi.


– Vi lager et aksjonspunkt på dette, for dette må vi se på hvordan vi kan få til. Det vil minske gapet mellom industrien og YPB, sa styreleder Tor Arnesen.


Han fikk støtte fra resten av møtedeltakerne, som også syntes det var svært positivt at klyngen har fått på plass Young Professional Board.

58 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle