Søk

Snart klart for Arendalsuka - med debatt om Energilandet

Oppdatert: 18. jul. 2019


Arendalsuka er en viktig møteplass der politikere møter aktører fra blant annet næringslivet, lag- og foreninger og ulike interesseorganisasjoner. (Foto: Arendalsuka, M_Hauglid)

12.-17. august er det duket for Arendalsuka, Norges største politiske møteplass. Tirsdag 13. august skal Norges overgang fra olje- og gassnasjon til energiland debatteres.

Tor Arnesen er styreleder i Norwegian Energy Solutions.

Norwegian Energy Solutions står som arrangør av debatten sammen med Næringsforeningen i Stavangerregionen, Nysnø Klimainvesteringer, Greater Stavanger og UiS. Tittelen på arrangementet er «Fra olje- og gassnasjonen til energilandet», og det foregår i Arendal gamle rådhus tirsdag 13. august kl. 08:00-09:45.


Hvordan kan 50 år med kompetanse fra olje- og gassindustrien brukes inn mot andre forretningsområder innen energi og til å redusere utslipp? Det er ett av spørsmålene som skal besvares i debatten der Norwegian Energy Solutions styreleder Tor Arnesen får en nøkkelrolle.


Han vil også snakke om hva som skjer når en globalt ledende norsk olje- og gassklynge setter seg i førersetet for å videreutvikle industrien og omstille den til fremtidsrettede og bærekraftige energiløsninger. Med toneangivende aktører som Equinor og Shell med på laget, har klyngen store ambisjoner om å ta Norge over fra å være en olje- og gassnasjon til å bli en bredt anlagt energinasjon.


De andre innlederne er rektor Klaus Mohn ved UiS, Sebastian Bringsverd som leder Equinors Hywind-utvikling, administrerende direktør Siri Kalvig i Nysnø Klimainvesteringer, kommunikasjonssjef Jon Evang i ZERO, Nils Røkke fra SINTEF og European Energy Research Alliance og Leif Johan Sevland, som er adminstrerende direktør for ONS og styremedlem i Norwegian Energy Solutions.

Leif Johan Sevland skal snakke om Norge sett utenfra.

Leif Johan Sevland skal snakke om Norge sett utenfra, og om hvordan nasjonen kan sikre sin posisjon og sitt omdømme for fremtiden. Nils Røkke tar for seg temaet Energi-Norge sett fra Europa.


Selve debatten ledes av Harald Minge, og etterpå blir det tid til individuelle spørsmål og diskusjoner.


Se programmet for Arendalsuka her.

33 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle