Søk

Samarbeid med energiklyngen EnergyVaasa i Finland


Seniorrådgiver Katja Jankens (f.v.) og Lasse Pohjala var i Stavanger på vegne av EnergyVaasa for å søke klyngesamarbeid med Norwegian Energy Solutions, her representert av CEO Egil Aanestad og prosjektleder Jorunn Sætre.

Norwegian Energy Solutions og den finske energiklyngen EnergyVaasa ønsker å få til et klyngesamarbeid.


Energiklyngen EnergyVaasa organiserer omlag 140 ulike bedrifter som leverer et bredt spektrum av produkter og tjenester for fornybar energiproduksjon og energieffektivitet. 22. mai var Lasse Pohjala og Katja Janken i Stavanger på vegne av EnergyVaasa med ønske om å etablere et klyngesamarbeid med Norwegian Energy Solutions.


– Alt vi driver med i vår klynge er relatert til energi. Målsetningen er å oppfylle Paris-avtalen og at vi må få temperaturstigningen i verden under kontroll. Dette er et problem ingen kan løse alene, sa Lasse Pohjala.


Virksomhetene tilknyttet den finske energiklyngen jobber blant annet innenfor fornybare energiløsninger, smartgrid solutions, smart power generation, effektivisering innen eksisterende energiproduksjon, energieffektive bygninger og energieffektivisering innen maritim sektor.


– Vaasa har 115.000 innbyggere og 5 universitet. Wärtsilä og ABB er to av bedriftene tilknyttet vår klynge. Wärtsilä, som opprinnelig produserte dieselmotorer, ønsker nå å produsere fremtidens energiløsninger. Vi har også mange underleverandører som vil vokse, og mange ønsker å samarbeide med norske bedrifter, sa Pohjala.


CEO Egil Aanestad i Norwegian Energy Solutions takket for det finske initiativet til klyngesamarbeid og sa at kontakt mellom de to energiklyngene kan åpne nye muligheter for samarbeid mellom bedrifter og forskningsmiljøene innen energisektoren i de to byene.


Det skal nå utarbeides et utkast til samarbeidsavtale mellom EnergyVaasa og Norwegian Energy Solutions.


EnergyWeek

I Vaasa arrangerer de hvert år arrangementet EnergyWeek der aktører innen energibransjen fra inn- og utland samles for å dele informasjon og få med seg nyheter, utvide sine nettverk og drive business.


Tema for årets EnergyWeek, som gikk av stabelen i mars, var fornybar energi, smart energi og gassenergi. Digitalisering, batteriteknologi og energilagring, sirkulær økonomi og smart cities var noe av det som stod på programmet.


EnergyWeek 2020 går av stabelen i Vaasa 16.-20. mars neste år. EnergyVaasa planlegger også deltakelse på ONS i Stavanger neste år, sammen med en del av bedriftene tilknyttet den finske klyngen.65 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle