Søk

ONS Innovation Award 2020 tildelt Northern Lights

Olje- og energiminister Tina Bru overrakte prisen til representanter for Equinor, Shell og Total i dag under ONS 2020 sin digitale konferanse.

Knut Bakke fra Shell (t.v.), Frode Nebell fra Total og prosjektleder Sverre Overå Johannessen fra Equinor mottok prisen til Northern Lights-prosjektet av olje- og energiminister Tina Bru. (Skjermdump: www.ons.no)

Olje- og energiminister Tina Bru overrakte prisen til representantene fra samarbeidspartnerne Equinor, Total og Shell for deres felles satsing på Northern Lights-prosjektet.


Northern Lights-prosjektet omfatter en helt ny verdikjede for transport og undersjøisk lagring av CO2 i et geologisk reservoar i nordlige del av Nordsjøen. Prosjektet omfatter et landanlegg for mottak, mellomlagring og eksport i Øygarden kommune i Hordaland, en rørledning og kontrollkabel til en injeksjonsbrønn, samt et geologisk reservoar for injeksjon og permanent lagring av CO2.


I begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet at de tre selskapene i Northern Lights har samarbeidet med mål om fortsatt verdiskaping innen eksisterende industri, og at prosjektet kan bli en katalysator for innovasjon og grønn vekst.


SME ONS Innovation Award 2020, for små og mellomstore bedrifter, ble tildelt selskapet Blue Logic.


ONS Innovation Award juryen for 2020 har vært ledet av Tarjei Nødtvedt Malme, spesialrådgiver i Forskningsrådet.

150 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle