Søk

NORCE bygger nasjonal infrastruktur for P&A-forskning

I går ble det feiret med kake på Ullandhaug. NORCE og Sintef har fått innvilget søknaden om økonomisk støtte til Norwegian P&A Laboratories.

Forskningssjef Hans Joakim Skadsem og kollleger hos NORCE feiret i går at de har fått midler til å etablere P&A infrastruktur på Ullandhaug. (Foto: Kirsti K. Sømme)

NORCE, Sintef, UiS og NTNU samarbeidet om søknaden til Forskningsrådet om nær 100 millioner til infrastruktur for Norwegian P&A Laboratories. Nylig ble det klart at prosjektet får midler.


Hos NORCE på Ullandhaug er det allerede i gang et forskningsprogram innen P&A, og det vil fortsette. Midlene fra Forskningsrådet er en del av Nasjonalt Veikart for Infrastruktur, penger som skal gå til å bygge infrastruktur for forskning og utvikling. NORCE har fra tidligere Ullrigg og OpenLab som begge er en del av Nasjonalt Veikart for Infrastruktur.


NORCE skal etablere en barriere-verifiseringsbrønn på området ved Ullrigg på Ullandhaug. (Foto: Hinna Park-Tore Andre Eide)

– Vi planlegger nå å bygge en barriere-verifiseringsbrønn som kan brukes i videre forskning på P&A. Vi har allerede flere brønner her på Ullandhaug, men ingen av dem har så stor diameter som den vi nå skal etablere, forteller forskningssjef Hans Joakim Skadsem.


Planen er å bruke Ullrigg til å bore den nye brønnen, og håpet er at den vil være klar i 2021. Brønnen skal kunne plugges, testes og åpnes på nytt. Den kan også brukes til trykk- og lekkasjetesting.


– Vi må finne ut helt konkret hva sluttbrukerne trenger, så vi kommer nok til å ha en del arbeidsmøter for å få gjort tekniske avklaringer før vi går i gang, sier Skadsem.


Parallelt med at Jostein Sørbø leder prosjektet hos NORCE, skal Sintef i Trondheim i gang med sin del av prosjektet.

152 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle