Søk

Nå lages de gode vekststrategiene

Oppdatert: 10. sep. 2020

- Mye av arbeidet skal dere få lov til å gjøre selv, men vi skal hjelpe dere, sa forretningsutvikler Vibeke Bjaanes da deltakerne på NES innovasjonsprogram for energigründere møttes for å jobbe med strategi.

Jørn Haugvaldstad fra Green Entrans jobber med strategiverktøyet, godt hjulpet av kursleder Vibeke Bjaanes fra Validé.

I løpet av fire samlinger i høst skal representanter fra ti energi-gründerselskap i klyngen gå igjennom innovasjonsprogrammet i regi av NES. Samlingene ledes av Vibeke Bjaanes fra Validé og Christian Rangen, og den første ble arrangert onsdag 9. september. Programmet er finansiert av NES og Innovasjon Norge.

Klyngekultur og samarbeid

– Kompetanse, nettverk og kapital. Mange brikker på på plass for å lykkes, sa leder Anne Cathrin Østebø i Validé. Hun presenterte Validé og fortalte hvordan de arbeider i forhold til innovasjon og investeringer. Østebø presenterte også Validés vekstprogram ITSA Connect Growth for vekstbedrifter i tidlig fase og bedrifter i SMB-segmentet.


Anne Cathrin Østebø presenterte Validé og fortalte om vekstprogrammet ITSA Connect Growth.

Deltakerne på NES innovasjonsprogram befinner seg på ulike stadier i forhold til produktutvikling, finansiering og vekst. I programmet legges det derfor opp til at bedriftene får jobbe med strategisk planlegging ut fra eget ståsted og egne utfordringer. God hjelp på veien får de av kursholderne Christian Rangen og Vibeke Bjaanes.


NES-styreleder Tor Arnesen deltok også på deler av samlingen og innledet med oppfordre til samarbeid:


– Jeg ønsker meg en kultur der vi deler og samarbeider, og jeg har stor tro på at samspillet en her kan få til vil gjøre de enkelte selskapene bedre, sa han. Han la også til at godt samarbeid mellom klyngene er et mål, for det vil komme alle medlemsbedriftene til gode.


NES-styreleder Tor Arnesen inspirerte deltakerne til samarbeid og klyngekultur og lovet trylletriks på en neste innovasjonssamling.

Klyngeleder Egil Aanestad orienterte innledningsvis om klyngens arbeid for å få igang prosjekter, både for lavere utslipp fra olje- og gassektoren og prosjekter innen fornybar energi. Klyngen har allerede en variert prosjektportefølje, noe bredden av selskaper på workshopen reflekterte.


Egeninnsats og vekstplaner

Etter en rask presentasjonsrunde der deltakerne fortalte om sine selskap og utfordringene de står overfor, var det klart for egeninnsats. Christian Rangen delte ut en arbeidsmal der hvert selskap skulle kartlegge eget ståsted og sette mål for videre vekst.


– Flinke ingeniører snakker ofte feil språk til feil målgruppe når de går ut til investorer, og da blir det ikke fest, sa Rangen og utfordret deltakerne til å se


Aarbakke Innovation stilte med tre kursdeltakere, og de fikk presentere sitt case for de andre.

Hvorfor er vi her? Hva vil vi? Hvor vil vi? Hva mangler vi? Og hva koster det? var noen av spørsmålet teamet fra Aarbakke hadde stilt seg, og besvart i løpet av en intensiv arbeidsøkt. Av kursleder Rangen fikk de skryt både for vekstplanen og fremførelsen.


Neste workshop i innovasjonsprgrammet skal ha fokus på kapital for vekst og arrangeres på Måltidets Hus 30. september.

Reid Skjærpe (f.v.), Henning Hansen og Eirik Undheim jobbet engasjert og godt med strategiverktøyet for videre vekstplaner.

183 visninger0 kommentarer