Søk

Klyngene er viktige i korona-krisetider

– Administrasjonen i NES får i disse dager veldig mange henvendelser fra medlemsbedrifter som ønsker veiledning i forhold til virkemiddelapparatet, sa NES styreleder Tor Arnesen i Næringsforeningens tv-sending i morges.


NES styreleder Tor Arnesen var en av gjestene i Næringsforeningens morgensending i dag.

Tor Arnesen deltok i Næringsforeningens aktualitetssending mandag 30. mars der temaet var konsekvenser for industrien og nye muligheter.


NES styreleder fortalte om klyngenes viktige rolle både i forhold til å informere medlemmene og veilede dem i forhold til virkemiddelapparatet og støtteordningene som er etablert i forbindelse med koronakrisen. Han trakk også fram klyngenes betydning i forhold til å få til samarbeid mellom ulike aktører for å komme frem til nye løsninger.


– Det kan være innenfor områder som digitalisering, havvind, karbonhåndtering slik at vi får verdikjeder for nye løsninger, sa Arnesen og trakk fram betydningen av rask sakebehandling av søknader til virkemiddelapparatet for å få bedrifter over dagens krevende likviditetssituasjon.


Ståle Frafjord (t.v.) leder Næringsforeningens morgensendinger. I dag var temaet konsekvenser og nye muligheter for industrien.

De andre gjestene i mandagens sending fra Næringsforeningen var Atle Eide fra Morel AS, Kristin Kragseth fra Vår Energi, Håkon Lund fra Kongeparken og Lund Gruppen, og Frank Emil Moen fra Norwegian Offshore Wind Cluster.


– Jeg synes politikerne har vært fremoverlent og tar situasjonen på alvor, sa Kristin Kragseth og la til at myndighetene bør gjøre alt de kan for å holde hjulene i gang i norsk næringsliv gjennom krisen.


Atle Eide trakk fram betydningen av å tenke offensivt i krisetider, og mente det var viktig å få i gang nye prosjekter.

– Norge har en innovasjonskraft som vi nå må benytte, sa han.


Næringsforeningen har nå daglige aktualitetssendinger på hverdager fra kl. 09:00. Link til sendingene finner du her på Næringsforeningens hjemmeside.

38 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle