Søk

I Jordan for å inspirere og knytte kontakter

Oppdatert: 6. mar. 2020

I helgen deltok representanter fra Norwegian Energy Solutions på et hackatron for fornybar energi knyttet til flyktningeleire i Jordan. Styreleder Tor Arnesen var også jurymedlem og med på å velge ut de smarteste løsningene.

NES styreleder Tor Arnesen (i midten) var med i juryen som i helgen vurderte idéer innen fornybar energi fra 37 jordanske studentgrupper. (Privat foto)

I disse dager gjennomfører Norge et offisielt statsbesøk i Jordan. HKH Kong Harald og dronning Sonja skal besøke Jordans kongepar, og parallelt leder utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og næringsminister Iselin Nybø (V) en næringslivsdelegasjon.


I delegasjonen har ministrene med seg representanter fra Solklyngen, Oslo Cancer Cluster og Norwegian Energy Solutions.


Lars Helge Helvig og de andre NES-representantene holdt «inspirational talks» for jordanske studenter og lokale frivillige organisasjoner. (Privat foto)

– Statsbesøket vil styrke vårt gode forhold til Jordan. Jordanske myndigheter setter stor pris på at kongeparets første offisielle besøk til Midtøsten går til Jordan, sier Eriksen Søreide til NTB.


Norwegian Energy Solutions er representert ved Lars Helge Helvig fra Valinor og Norsk Vind, Egil Vigdel fra Agri-E og Steinar Haga fra Crust Harvest.


Verdensledende innen fornybar

Jordan har en målsetting om å øke landets egenproduserte andel fornybar energi, og med seg i delegasjonen har næringsminister Iselin Nybø rundt 30 norske næringslivsaktører innen fornybar energi, turisme, digitalisering, helse og sjømat.


Næringsminister Iselin Nybø (V) forteller til NTB at statsbesøket er en gyllen anledning til å utforske mulighetene for mer næringslivssamarbeid. Hun trekker frem norske fornybarselskaper som verdensledende, og mener norsk næringsliv både kan bidra til økonomisk vekst og skape grønne arbeidsplasser i regionen.


Åpningsseremoni med Kongeparet

I dag, 2. mars, har den norske næringslivsdelegasjonen først frokost med næringsministeren. Senere på dagen deltar de på en åpningsseremoni der HKH kong Harald og dronning Sonia samt kong Abdullah og dronning Rania av Jordan er til stede, i tillegg til ministrene og cirka 300 tilhørere. På samlingen skal klyngene skal presentere seg.


I dag arrangeres det også en kort rundbordskonferanse med leder og styrerleder i den jordanske klyngen Edama, samt representanterfor Chamber of Commerce og Chamber of Industry i Jordan.

Representantene fra NES, Solklyngen og Oslo Cancer Cluster møtte i går næringsminister Iselin Nybø (i midten) i Amman i Jordan. (Foto: Tom Hansen)

145 visninger0 kommentarer