Søk

Hvordan strukturere et godt innovasjonsprosjekt med FoU-innhold?

Onsdag 9. juni arrangerer Forskningsrådet et gratis kurs i prosjektutvikling. Kurset er et tilbud til aktører som ønsker å lære mer om innovasjonsprosjekt med forskningsinnhold, og hvordan strukturere og planlegge et forsknings- og innovasjonsprosjekt i næringslivet.

Foto: Scott Graham/Unsplash

Både forskning og utviklingsarbeid (FoU) er kreativ virksomhet som utføres systematisk. Forskning handler om å stille interessante spørsmål, lure på det vi ikke vet, og å knytte eksisterende kunnskap til det vi ennå ikke vet. Du vil få innføring i begrepet innovasjonsprosjekt med forskningsinnhold, og verktøy som hjelper deg til å lage en tydelig formulert og godt strukturert prosjektbeskrivelse.


Når: 9. juni 2021 kl. 10.00 - 14.00

Passer for: Bedrifter og forskere som samarbeider med næringslivet. Også aktører fra offentlig sektor, som planlegger innovasjonsprosjekter med FoU-innhold Les mer og meld deg på her


Program


09:50 Pålogging til webinaret

10:00 Velkommen og kort introduksjon av seminaret og kursholderne

10:05 Del 1 – Hva er et innovasjonsprosjekt med FoU-innhold?

  • Hva er innovasjon?

  • Hva menes med forskning og utvikling (FoU)?

  • Hva er et innovasjonsprosjekt med FoU-innhold?

10:15 Spørsmål og svar til del 1

10:20 Del 2 – Prosjektkanvas, verktøy for idéutvikling og prosjektutvikling Her vil du få kjennskap og kunnskap til å bruke Prosjektkanvas, som et verktøy for å stille relevante spørsmål for å utvikle innovasjonsprosjekter med FoU-innhold.


10:35 Spørsmål og svar til del 2

10:40 Pause


10:45 Del 3 – Prosjektdesign, hvordan beskrive og strukturere et godt prosjekt? Her vil du få innsikt i hvordan du kan strukturere og planlegge et innovasjonsprosjekt med FoU-innhold. Stikkord for denne delen er: Prosjektmål, FoU-spørsmål og problemstillinger, aktiviteter, arbeidspakker, prosjektplan, budsjett og organisering.

11:30 Spørsmål og svar til del 3


11:40 Slutt

65 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle