Søk

Konferanse om havvind er utsatt til november

Oppdatert: 12. mar. 2020

Hvordan kan havvind hjelpe Europa med å bli karbonnøytralt? Det er ett av spørsmålene som stilles på den nasjonale havvindskonferansen High Wind 2020 i Stavanger 4. og 5. november.

Konferansen skulle egentilig arrangeres i mars, men er utsatt til november på grunn av coronavirus--pandemien.

Tema for konferansen High Wind 2020 er hvordan Norge og Stavanger-regionen kan utvikle og ta en global posisjon innen havvind. På konferansen møtes forskning, næringsliv og andre samfunnsaktører for sammen å diskutere nye løsninger innenfor energiproduksjon.


På arrangørsiden står Stavanger kommune, Greater Stavanger, Næringsforeningen, Norwegian Energy Solutions, Offshore Wind Cluster, Energy Innovation og ONS2020.


Det var politikerne i Stavanger som i fjor sommer fattet et enstemmig vedtak om at de ønsket en nasjonal havvindkonferanse i byen.


Viktig for Stavanger

– Dette er viktig for Stavanger som energihovedstad. Vi har teknologi og en unik kompetanse i vår region som kan brukes i forhold til havvind og andre energikilder, og vi ser at stadig flere bedrifter fra olje- og gassektoren ser mot dette markedet, sier næringssjef Anne Woie i Stavanger kommune.


– Vi har teknologi og en sterk kompetanse i vår region som kan brukes i forhold til havvind, sier næringssjef Anne Woie i Stavanger kommune. (Foto: Stavanger kommune)

Den første dagen blir fokus på hva aktørene innen havvind og det politiske miljøet mener må til for å stimulere utviklingen av et norsk marked og norske verdikjeder innen havvind. Dag to har konferansen hovedfokus på hvor vi er i dag i forhold til forskning og utvikling av ny teknologi for havvind. Her handler det både om bunnfast og flytende konsepter.


– I tillegg er det jo avgjørende hvor fremtidens kapital vil gå, og på potensialet i kompetansen som finnes i regionen. Målene om lavere CO2-utslipp er allerede satt, og regionen viser vilje til å jobbe for å få en sterk posisjon i markedet, sier Anne Woie.


Her kan du lese mer og melde deg på konferansen. Det foreløpige programmet for High Wind 2020 ligger også tilgjengelig. Konferansen arrangeres i Finansparken i Bjergsted.

57 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle