Søk

Har snudd seg rundt og tilbyr nye kortkurs

12. mars ble BI og alle andre høyskoler stengt på grunn av koronapandemien. Allerede dagen etter var handelshøyskolen BI i gang med digital undervisning. Nå har også et helt nytt kurstilbud blitt til.

Bernt Skandsen og Karianne Middelthon ved Handelshøyskolen BI i Stavanger er imponert over både forelesere og studenter som har blitt heldigitale i løpet av noen uker. Nå satser BI også på korte, kompetansegivende digitale kurs. (Foto: Kirsti K. Sømme)

– De ansatte har jobbet på spreng for at det skal bli så optimalt som mulig, sier Bernt Skandsen som er forretningsutvikler for BI Executive i Stavanger.


Forretningsutvikler og kollega Karianne Middelthon og Bernt er så og si alene i nybygget i Byfjordparken der det ellers skulle vært yrende liv og fullt av studenter. 1000 studenter hører til BI Stavanger, og nå får alle digital undervisning via Uninet AS sin løsning Zoom.


– Det har gått overraskende bra. Løsningen er kryptert og vi har ikke hatt problemer med sikkerheten. Studentene kan få direkte kontakt med foreleser, de kan stille spørsmål og har en egen knapp når de vil «rekke opp hånden» forteller Skandsen og Middelthon.


Korona-pandemien førte til fortgang i digitaliseringen som skolen lenge har hatt et ønske om.


Permitterte kan studere

Regjeringen har foreslått endringer som gjør at de som blir arbeidsledige i denne perioden kan studere uten at de mister dagpenger, men studier og dagpenger er en individuell vurdering som foretas av NAV. Ordningen gjelder i første omgang frem til september. Lånekassen kan nå også gi støtte til studenter som tar mindre enn 15 studiepoeng.


– Det gir nye muligheter til de som ønsker å styrke sin kompetanse mens de er ledige, sier Karianne Middelthon.


Kursserie starter i mai

BI har vært raske «snudd seg rundt» og laget tre kursserier som hver gir 7,5 studiepoeng dersom studentene tar eksamen. Hver kursserie består av tre deler, og de første kursene starter allerede i mai.


– Detet er noe BI har hatt ønske om lenge, men vi har ikke vært sikre på om markedet har vært klart. Nå tror vi imidlertid at mange kan tenke seg å ta kurs som gir ekstra kompetanse og ny kunnskap. Læring hele livet er også noe regjeringen har fremhevet behovet for, sier Bernt Skandsen.


De tre kursseriene er Digital forretningsforståelse, Prosjektledelse og Forstå digitale muligheter. Hver kursserie består av tre korte kurs. Kortkursene har en varighet på totalt 2-3 uker, med nettforelesninger på oppsatte tider.  


Dersom du har gjennomført tre kurs fra samme kursserie, og oppfyller opptakskravene for å ta eksamen på BI, kan du avlegge en eksamen innen den kursserien, som totalt gir 7,5 studiepoeng. Eksamen gjennomføres i desember 2020.


– Hvis Korona-situasjonen fortsetter, er det ikke utenkelig at det blir flere kurs til sommeren. Alle kurs som starter i høst, skal ha en digital kick-off. Ellers følger BI selvsagt anbefalingene til Folkehelseinstituttet, sier Skandsen og Middelthon.


Gode søkertall

Korona-pandemien har også hatt innvirkning på høyskoler og universiteters søkertall. På Handelshøyskolen BI er det 29 prosent økning i søkertallene til masterprogrammer og 20 prosent økning til bachelorprogrammer.


– Folk søker seg mer til eget land og egen by. Det er kanskje flere som vil studere lokalt, men velge utveksling i løpet av studiene, tror Karianne Middelthon.


– Nå er det en god mulighet for folk til å fullføre studier eller ta et studium de har tenkt på lenge. Det er tid for å investere i seg selv, oppfordrer Bernt Skandsen.

312 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle