Søk

En god start på dagen med fokus på fornybar energi

7. desember arrangerte Norwegian Energy Solutions frokostmøte i Måltidets Hus i Stavanger. Validé presenterte Fornybar Vest-initiativet og vi fikk høre om det globale selskapet NOVs ambisjoner innen fornybar energi. Det var også hyggelig å prate med engasjerte bedrifter i klyngens økosystem.

Turid Storhaug, Director of New Technologies Eastern Hemisphere i NOV, snakket om selskapets ambisjoner og aktiviteter innen fornybar energi.

NOV er et globalt selskap som utvikler og leverer utstyr og løsninger til energibransjen. I Norge har NOV en lang og stolt historie som en ledende leverandør til olje- og gassindustrien. Etter hvert som verden utvider sin energiportefølje til kilder med lavere karbonutslipp, tilbyr NOV nye løsninger innen bl.a karbonfangst og lagring (CCS), geotermisk boring, havvind, hydrogen/ammoniakk og biogass. I Norge har NOV hovedkontor i Kristiansand, og avdelinger i bl.a. Stavanger, Oslo, Arendal og Molde.

Ole Jørgen Engelsvoll, prosjektleder i Validé, presenterte Fornybar Vest-initiativet.

Fornybar Vest er et initiativ i regi av Validé, Connect Vest og Norwegian Energy Solutions, som er støttet av Agenda Vestlandet. Konseptet er en idéjakt innen energibransjen som startet opp i vår. Det skal gjennomføres mer enn 150 besøk hos energibedrifter og forskningsmiljø på Vestlandet. Det ambisiøse målet er å høste 300-400 ideer, modne omtrent 75 prosjekter og etablere 40 nye bedrifter, enten som egne AS eller som nye løsninger i etablerte industribedrifter. Initiativet går over tre år.

153 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle