Søk

Forretningsmuligheter for Agri-e i Australia

Tidligere denne måneden fikk Agri-e internasjonalt klyngebesøk til besikting av pilotsystemet for produksjon av hydrogen, elektrisitet og grønt CO2 fra biogass og naturgass på gassenteret i Risavika. Nå skal energiklyngen National Energy Resources Australia (NERA) hjelpe gründerne å komme i kontakt med potensielle partnere i Australia.

Det var i forbindelse med et møte om formaliseringen av et klynge-til-klynge samarbeid mellom Energy Transition Norway (tidligere Norwegian Energy Solutions) og NERA på ONS, at den australske klyngeadministrasjonen møtte Agri-e-gründerne Kjell Husabø og Egil Vigdel på Risavika.


Der fikk de se piloten, som inkluderer metangass som en del av elektrifiseringen med økt energieffektivitet, fleksibilitet og sikkerhet, i aksjon,


Australierne uttrykte stor interesse under besøket.


Vi har ikke sett liknende prosjekter som bruker biogass til å produsere grønt CO2 i tillegg til hydrogen i Australia, sa program- og partnerskapsansvarlig i NERA, Melissa Tremlett.


De australske delegatene var imponerte over at Agri-e alt har fått Worley med på laget, og ønsker nå å hjelpe gründerne komme i kontakt med potensielle partnere i Australia.


Agri-e har fått mye oppmerksomhet i det siste. Første dagen på ONS fikk de presentert prosjektet sitt for statsminister Jonas Gahr Støre.


Vi er utrolig takknemlige for støtten og samarbeidet med Energy Transition Norway (tidligere Norwegian Energy Solutions, Red. anm.) sa forretningsutvikler og prosjektansvarlig i Agri-e, Kjell Husabø, etter at han hadde presentert prosjektet for statsministeren.


Hadde det ikke vært for energiomstillingsklyngen, hadde vi aldri fått denne eksponeringen for nøkkelpersoner og myndigheter og kommet dit vi er i dag.


Daglig leder i Agri-e, Egil Vigdel, foran piloten. Et resultat av hardt arbeid siden selskapets oppstart i 2019. Foto: Karianne Skjæveland

157 visninger0 kommentarer