Søk

EU-traineer på rogalandsbesøk

Oppdatert: 11. jun. 2019

Denne uken har 12 energi-trainees fra EU vært på studietur i Rogaland. Fredag var tema overgangen fra olje- og gass til fornybare energiløsninger i oljefylket.


Jorunn Sætre fra Norwegian Energy Solutions fortalte blant annet om klyngestrukturen og fordelene ved at medlemmeme har ulik kompetanse og styrke.


Det er Stavangerregionens Europakontor som står bak den årlige studieturen for de unge traineene innen energisektoren. Fra 5. til 7. juni i år har de 12 deltakerne besøkt Stavanger-regionen. De har blant annet fått et innblikk i olje- og gassnæringens betydning for Rogaland, i norsk energipolitikk og samarbeid med Europa, og de har fått høre om Stavanger kommunes nye klimaplan.


Torsdag 6. juni fikk deltakerne være med på båttur til Lysebotn der de fikk omvisning i Lyses nye og topp moderne vannkraftverk,


7. juni startet dagsprogrammet på Ojemuséet der Johannes-Christoph Leininger, senior business developer i Equinor, fortalte om selskapets arbeid med offshore vindteknologi og prosjekt for karbonfangst og lagring.


– Vi har fem tiår med erfaring fra olje- og gass i Equinor, som nå kan brukes for å utvikle løsninger innen fornybar energi. Nå ser vi på flere markeder for å selge vår teknologi, sa Leininger.


Prosjektleder Jorunn Sætre fra Norwegian Energy Solutions presenterte energiklyngen og forklarte hvordan klyngestrukturen, med medlemmer både fra etablerte bedrifter, oppstartsbedrifter, det offentlige, forskning og utdanning og finans, gir nye muligheter for nytt samarbeid og utvikling av energiteknologi.


Senere på dagen fikk delegasjonen fra EU høre Ulf Rosenberg fra Norsk Olje og Gass gi en orientering hvilken betydning norsk olje og gass har for Europa. Gjestene fikk også en omvisning på Oljemuséet, før de etter lunsj besøkte Stavanger Havn og Nysnø Klimainvesteringer.


– Vårt mål med å invitere energi-traineene hit er å vise frem enerigregionen Rogaland. Disse unge blir senere spredt rundt i EU-området og energisektoren, og det åpner dører for oss i Europa at de vet hva vi gjør i forhold til energi, olje- og gass og fornybar, sier Maja Busch Sevaldsen. Hun var vertskap for gjestene og er til daglig er rådgiver ved Stavangerregionens Europakontor.


61 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle