Søk

Equinor satser på vind i Argentina

Equinor går inn og får 50 prosent eierskap i Luz de León, selskapet som bygger ut en vindmøllepark på 120 MW i provinsen Santa Cruz i Argentina.

Equinor satser på vindkraft i Argentina. Dette bildet viser en turbin i selskapets prosjekt Hywind. (Foto: Svein Bjørtomt/Equinor)

I dag offentliggjorde Equinor at selskapet og YPF Luz har blitt enige om at Equinor går inn som aksjeeiere i Luz de León. Luz de Leon er selskapet som står bak Cañadón León, et vindenergiprosjekt som, når det er ferdig, vil ha en kapasitet på 120 MW.


Equinor og Luz de León skal sammen styre selskapet, mens YPF Luz skal stå for driften av vindparken. De totale investeringene er beregnet til rundt 190 millioner USD.


Det er allerede inngått avtale om leveranse av kraften fra vindparken til CAMMESA og YPF S.A. Avtalene er på 20 og 15 år.


YPF er Argentinas ledende energiselskap. Visepresident for Equinors New Energy Solutions, Pål Eitrheim, uttaler på selskapets hjemmeside at de ser frem til å styrke samarbeidet med YPF, nå også gjennom vindkraftsamarbeidet i YPF Luz.


Equinor har vært engasjert i Argentina siden 2017 og samarbeider allerede med YPF om olje- og gassproduksjon i landet.

9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle