Søk

Energi og bærekraft på Arendalsuka– Å løse fremtidens energiutfordringer og samtidig få ned utslippene kan vi bare få til gjennom globalt samarbeid, sa olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg på klyngen GCE Nodes arrangement «The Future of Energy».


Mandag 12. august startet Arendalsuka 2019 med brask og bram. En av postene på programmet var energiklyngen i Agder, GCE Node sitt seminar om energiløsninger for fremtiden.


Klyngeleder Anne Grethe Ellingsen ønsket velkommen før ministeren åpnet med å si at FNs 17bærekraftmål er et godt bilde på de utfordringene vi står overfor.


Styreleder Tor Arnesen i NES sammen med leder Anne Grethe Eriksen i GCE Node. Det var GCE Node som arrangerte «The Future of Energy».

– I dag er vi rundt 7,5 milliarder mennesker på jorden. I 2050 vil vi være cirka 10 milliarder, sa ministeren og la til at en omlegging vil være både vanskelig og dyr, og at den må være global for at den skal virke.


Freiberg sa at det vil være behov for store mengder olje og gass i årene fremover, også innenfor rammen av Paris-avtalen, og han la til at det er en gledelig vekst i fornybar energi.


– I fastlands-Norge har vi i dag en andel på 70 prosent fornybar energi, og EU har mål om å nå 20 prosent neste år Vårt grønne skifte skjedde da det i Norge ble satset på fornybar vannkraft og ikke kullkraft, sa han.


Ministeren hadde tro på norsk gass også i fremtide. Solkraft og vindkraft er avhengig av at solen skinner eller vinden blåser, mens gass og regulerbar vannkraft kan lagres og brukes etter behov.


Freiberg trakk videre fram norske prosjekt for karbonfangst og lagring som vil gjøre norsk gass enda renere.

– Vi skal utvike Norge som energinasjon og ivareta fremtiden for kommende generasjoner, avsluttet han.


9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle