Søk

– Alt handler om omstilling

Styreleder i Norwegian Energy Solutions, Tor Arnesen, er tydelig på hva han mener oljenæringen bør bruke pengene fra den voldsomme oppsvingen i oljeprisen på. Les intervjuet som sto på trykk i lørdagens utgave av Finansavisen.


- Vi vet at det nå leveres inn rekordmange PUD-er, planer for utvikling og drift, som følge av aktivitetspakken. Et 20-talls slike planer er levert og kommer til å bli levert. Disse omfatter mer enn 30 større og mindre prosjekter på sokkelen. Vi forventer stor aktivitet, sier Arnesen til Finansavisens journalist.


Samtidig som han håper at den høye oljeprisen og den enorme inntekten til staten får vil gi ny giv for de som jobber i oljebransjen, er han tydelig på hvor fokuset bør ligge:


- Når det nå snakkes om at statens inntekter fra utvinning av olje og gass i år kan bli seksdoblet, så er tiden inne for en gigantisk satsning på klima. Staten og selskapene må bruke ekstrainntektene på en omstilling. Vi må benytte anledningen til å investere skikkelig i fornybar energi; hydrogen, vind og solenergi, sier Arnesen.


Les PDF-versjon av artikkelen her:Artikkel Finansavisen
.pdf
Download PDF • 444KB


10 visninger0 kommentarer