Søk

Ønsker innspill til forslaget om åpning av områder for havvind


Illustrasjon: Olje- og energidepartementet.

1. november er fristen for å sende inn høringssvar til regjeringens forslag om åpning av Utsira Nord og Sandskallen-Sørøya for fornybar energiproduksjon, samt innspill på området Sørlige Nordsjø 2.


Regjeringen har opprettet en oversiktlig side med informasjon om høringen, med link til olje- og energidepartementets forslag og mulighet for å sende inn høringssvar.


Utsira Nord

Utsira Nord ligger vest av Haugalandet og strekker seg i retning nord-sør fra Bømlafjorden til Boknafjorden. Gjennomsnittsdybden er 267 meter, og området egner seg kun for flytende vindkraftteknologi.


Sandskallen-Sørøya Nord

Området Sandskallen-Sørøya Nord er 260 kvadratkilometer stort og ligger i Barentshavet, nord for Hammerfest. Gjennomsnittsdybden i området er 89 meter, men variasjonen i dybden er slik at det kan egne seg både for bunnfast og flytende vindkraft.


Sørlige Nordsjø 2

Sørlige Nordsjø 2 ligger på Smalbanken sørvest av det norske fastlandet og øst for de store olje- og gassfeltene i den sørvestlige delen av Nordsjøen. Området grenser mot dansk økonomisk sone i sør.

Les mer om de tre områdene omfattet av høringen her.


Norwegian Energy Solutions kommer til å sende inn en høringsuttalelse på vegne av klyngen, basert på innspill fra medlemmene. Medlemsbedriftene kan gi innspill via klyngen før 11. oktober eller direkte via regjeringens nettside innen 1. november.

Innspill via NES kan sendes til: jorunn.saetre@energycluster.no


Her kan du laste ned høringsnotatet.


Her kan du gi innspill direkte via regjeringens høringsside.


34 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle